5 Jenis Paraben yang Di Banned dalam Skin Care

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Dalam sharing sebelum ni, ada perkongsian berkaitan bahaya ke tidak paraben dalam skin care ni. Jadi, mari kita sambung 5 jenis paraben yang dianned dalam skin care.

Ada 5 jenis paraben yang di banned.

1) IsopropylParaben
2) IsobutylParaben
3) PhenylParaben
4) PentylParaben
5) BenzylParaben

Even 5 jenis ni di banned, depa ni bukan lah penyebab utama kanser and so on TAPI beberapa kajian dah dijalankan still tak dapat buktikan depa ni bebas dan selamat untuk digunakan dalam skincare.

So, nak beli skincare, boleh elak 5 jenis praben ni. Baca bagi detail ingredients belakang produk tu.

Kalau produk tu tak list ingredients bagi lengkap, macam mana anda yakin untuk pakai produk tu kan 😊

%d bloggers like this: